Meedenken over eregalerij op gevel Neushoorn

LEEUWARDEN - In december 2016 straalt ruim twee weken lang de Friese popgeschiedenis vanaf de glazen gevel van popcentrum Neushoorn in Leeuwarden. Welke foto’s en beelden er dan te zien zijn, daar mag het publiek over meebeslissen. Op 31 augustus om 20.00 uur is hierover een discussieavond in Neushoorn.

De showtitel is ‘Isn’t it iconic’, en verwijst niet alleen naar de hit ‘Isn’t it ironic’ van Alanis Morissette, maar ook naar het feit dat de bedenkers en makers niet op willen leggen wie volgens hen de Friese popiconen zijn. Het publiek, popfans en muzikanten worden nadrukkelijk opgeroepen om hun visie te geven en met elkaar in discussie te gaan.

Op 31 augustus kan er onder leiding van Jan Pier Brands heftig gediscussieerd worden over wie er een plek verdiend heeft in de tijdelijke eregalerie. Het resultaat is uiteindelijk te bewonderen op 1 tot 18 december van 17.00 tot 24.00 in de vorm van de Isn’t it iconic AV-show op de gevel van Neushoorn.

Isn’t it iconic is een gezamenlijk initiatief van Media Art Festival en Freeze. Aanleiding is het twintigste jubileum van Freeze dat dit jaar in december gevierd wordt. Het Media Art Festival vindt tegelijkertijd plaats.