Asieldier van de week | Dottige kittens

LEEUWARDEN - Bij Dierenopvang De Wissel in Leeuwarden zijn onlangs tien kittens gebracht met vier (moeder)poezen. Waarschijnlijk zijn de dieren in een huis achtergelaten.

De kittens hebben ze weinig tot geen contact met mensen gehad. Voor deze kittens zoekt De Wissel dan ook geduldige mensen die de kennis en/of ervaring hebben om dergelijke kittens te socialiseren. Een aantal van deze kittens draait al wat bij, maar er zijn ook een paar bij die echt nog niets van mensen willen weten. Er zal dus echt wel wat tijd ingestoken moeten worden om ze tam te krijgen.

Gelukkig hebben deze katjes nog wel een leeftijd waarop het goed mogelijk is om ze het vertrouwen in mensen aan te leren. Het kan echter wel zijn dat ze alleen naar de verzorgers en eventueel bekende mensen makkelijker worden, maar dat ze naar onbekende mensen altijd wat voorzichtig blijven.

Vier van deze kittens zijn naar een gastgezin gegaan, waarvan twee al teruggekomen zijn omdat ze al veel minder bang waren en aandacht al wel prettig beginnen te vinden. De twee anderen hebben nog even iets meer geduld nodig. Het socialiseren kan met enig geluk binnen enkele weken lukken, maar vooral bij de wat bangere kittens ook wel wat langer duren, tot zelfs een aantal maanden.

Voor deze kittens zou het zeker een pluspunt zijn als ze geplaatst worden bij een sociale kat. Mensen die geen katten hebben, maar daar graag verandering in willen brengen, zouden twee kittens kunnen nemen; dat is voor de dieren het prettigst.