Dubbelconcert in Doopsgezinde kerk

LEEUWARDEN - Gitarist Maarten Oomes en pianist Hessel bij de Leij verzorgen op zondag 7 augustus om 15.00 uur een zomerconcert in de Doopsgezinde kerk.

Oomes brengt muziek van Albéniz, Tárrega en vele anderen, en Bij de Leij speelt vier Imprompu’s van Franz Schubert. Beide musici spelen solo, zowel voor als na de pauze.

Maarten Oomes (1997) is geboren in Rotterdam en speelt sinds zijn zevende jaar klassiek gitaar. Naast klassiek gitaar speelt hij ook steelstringgitaar (fingerpicking) en elektrisch gitaar.

In 2008 won hij de eerstes prijs van zijn leeftijdscategorie tijdens het National Guitar Awards (NGA). Ook won hij twee keer bij zowel het Twents Gitaarfestival als bij het European Guitar Teachers’ Association.

In februari 2014 won Maarten een 1e prijs, publieksprijs en laureatenprijs op het Prinses Christina Concours Noord in Groningen en vervolgens weer een eerste prijs in de Nationale Finale in Den Haag.

Maarten is sindsdien een aantal keer te horen geweest op NPO Radio 4 en hij heeft diverse keren opgetreden als solist bij orkesten (Noord Nederlands Orkest, JeugdOrkest Nederland). Daarnaast werd hij gekozen tot een van de vijf genomineerden van de Drentse Talentprijs Cultuur 2015.

Hessel bij de Leij (26), afkomstig uit Ryptsjerk (Friesland), begon zijn muzikale avontuur op de accordeon. Na een aantal jaren ontstond ook de interesse voor de piano.

Hij volgde eerst lessen op de Rein Ferwerda Academie en na ruim twee jaar werd hij toegelaten op het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Verder was Hessel de meerdere malen te horen op onder andere Omrop Fryslân en op radio 4 in programma’s als Opium 4 en NTR Podium.

In maart 2015 soleerde Hessel voor het eerst met Brassband Schoonhoven. Tevens was dit zijn debuut in een grote concertzaal, namelijk in de grote zaal van TivoliVredenburg te Utrecht. In november 2015 maakte Hessel zijn debuut met een symfonie orkest. Later speelde hij in Mexico met een orkest uit Tampico.