Nieuwe plattegrond zet A Guide to Leeuwarden op de kaart

LEEUWARDEN - Groter en informatiever. Dat is de nieuwe plattegrond van Leeuwarden, die A Guide to Leeuwarden en Spulvankeeskamp hebben gemaakt. Nicole Venema, van het team toerisme en hospitality bij Culturele Hoofdstad 2018, nam donderdag een van de eerste exemplaren in ontvangst.

,,De toerist moet ook alle mooie plekjes van Leeuwarden weten te vinden”, zegt Henk Leutscher van A Guide to Leeuwarden. ,,Daarom is deze plattegrond twee keer zo groot als de gratis plattegrond van de gemeente en bevat het bovendien wel de praktische informatie over toegangsprijzen van musea en openingstijden van bezienswaardigheden.”

De stijl van de kaart valt op. ,,Wij hebben geen geld voor dure software om kaarten te maken, dus ik heb overtrekpapier bij de hobbywinkel gekocht, mijn laptop gekanteld en op Google Maps het centrum van Leeuwarden overgetrokken.”

Een andere reden voor Henk om een nieuwe kaart te ontwikkelen, was om te kunnen laten zien waar zijn tours beginnen. ‘Dat was tot nu toe nog niet zo goed aangegeven. We staan niet in de gidsen van de gemeente Leeuwarden en bij de VVV wordt het soms niet helemaal goed doorgegeven. Met een eigen kaart is alle ruis in een keer weggehaald.” De kaart is zowel in het Nederlands als in het Engels verschenen. Henk hoopt ook nog een Duitse kaart te kunnen maken.

A Guide to Leeuwarden geeft al bijna drie jaar lang openbare stadswandelingen in Leeuwarden. Zo is er elke vrijdag om 15:00 een Friesland Free Tour en elke zaterdag om 12:00 een Leeuwarden Free Tour. Daarnaast vindt er regelmatig een Bier Tour en een Street Art Tour plaats.

De plattegrond is bij alle hotels in de stad te verkrijgen en is ook te downloaden op www.aguidetoleeuwarden.nl/plattegrondleeuwarden.