Aanpak emotie-eten uniek in Friesland

LEEUWARDEN - Emotie-eten neemt toe als oorzaak van overgewicht. Je dempt je gevoelens van stress of boosheid  met chocola, chips of wijn. Judith van Gennip diëtiste (foto), is gespecialiseerd in emotie-eters.

,,Mijn cliënten hebben vaak al bewezen dat ze goed kunnen afvallen. Bij stress of verdriet dempen zij deze emoties echter met koek en chocola. Dat betekent kilo’s erbij. Om blijvend af te vallen is het daarom nodig om anders met boosheid en verdriet om te gaan. Door bijvoorbeeld je frustratie of machteloosheid te delen met een vriendin of collega", zo vertelt de diëtiste. Dat klinkt echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Van Gennip vervolgt: ,,Ja, het veranderen van patronen kost tijd en energie. Samen aan de slag gaan helpt. Veel mensen is het al gelukt te stoppen met troost-eten." ,,Als ik nu uit een stressvolle vergadering kom beloon ik mezelf niet gelijk met chocola. Ik voel me uitgeput en gefrustreerd, maar weet dat ik die gevoelens niet hoef te dempen met eten", aldus een deelnemer. Afvallen door het emotie-eten onder controle te krijgen is een groepsprogramma dat ervoor zorgt dat:
  • Je normaal kan eten, zonder strenge regels. Dus ook gewoon een gebakje en een bitterbal.
  • Je kunt succesvol afvallen. Je houdt het goed vol, waardoor er geen strijd meer is.
  • Je kunt ‘NEE’ zeggen tegen lekkernijen omdat je het wil, niet omdat het moet.
  • Je weet waar je echt behoefte aan hebt als je boosheid, frustratie of leegte weg eet.
  • Je kunt ‘JA’ zeggen als de kinderen je vragen of je mee gaat zwemmen.
  • Je kunt tijd voor jezelf nemen, voor het sporten en gezond eten.
Wil je kennismaken met deze aanpak? Kom naar de gratis informatieavond op maandagavond 5 september om 19.00 uur in Zorgcentrum Rengersstate aan de Rengerslaan 2. Aanmelding: judith@spijswijzer.nl of kijk op www.spijswijzer.nl bij emotie eten de baas Groep.