Friese literatuur op tournee door Friesland

LEEUWARDEN - De derde Swalk Frysk vindt van 9 tot en met 18 september plaats. Het Friese multimediaspektakel met beeld, geluid, muziek en verhalen trekt dan door Friesland.

Het thema is ‘brieven’, vanwege het Kadoboek Neiskrift, een brievenboek geschreven door Marga Claus en Aggie van der Meer. Het schrijven van brieven is in het totaalprogramma van Swalk verwerkt.

Swalk gaat op 9 september om 20.30 uur van start met het Frysk boekefeest in Tresoar. Op het programma staan onder meer de boekpresentaties van het Kadoboek Neiskriftf en het Aksjeboekfoarbern Wapper van Yke Reeder.

Op deze avond wordt ook de winnaar van de Obe Postmapriis bekendgemaakt. Er zijn vier nominaties: Erik of it lyts ynsekteboek van Godfried Bomans, vertaald door Geart Tigchelaar, In see fan stilte van Vercors, vertaald door Piter van der Veen en Stofsûgersjongers / Stofzuigerzangers van Tsead Bruinja, eigen vertaling, en De ferjilder van Marten Toonder, vertaald door Harke Bremer en Jarich Hoekstra.

Daarna gaat Swalk dus de provincie door. Bij alle optredens door Fryslân is er ruimte voor een live optreden van een Friese schrijver of kunstenaar. De band Wiebe verzorgt de muziek en Wybo Smids heeft de leiding van de Swalkoptredens.

Het reisschema staat op www.swalk.nl.