De Wereld van ‘Dwartje’ in museum Grou

GROU - De Grouster schilder-schrijver Eduard F.R. Frieser exposeert van 17 september tot 24 oktober in museum Hert fan Fryslân in Grou met een wisselexpositie.

In de expositie ‘De Wereld van Dwartje’ zijn veel van zijn ballonpoppen te zien, vaak in heldere kleuren en met verschillende emoties. Zo is er de kleurige ballonbospop, maar er zijn bijvoorbeeld ook meer sinistere ballonpoppen.

Ballonpopjes zijn door Eduard Frieser verzonnen figuurtjes in een felgekleurd kostuumpje met bijzondere details. Ze bevinden zich vaak in een sprookjesachtige omgeving, in een magisch-realistische wereld: ‘De Wereld van Dwartje’. Van zijn schilderijen met ballonpoppen worden ook enkele tekeningen getoond en een film waarin te zien is hoe Eduard Frieser te werk gaat.

In de expositie zijn tevens enkele van zijn landschappen opgenomen, die geïnspireerd zijn op Midden-Friesland. Deze landschappen leggen een verbinding met het boek dat Frieser onlangs uitbracht: ‘De Natte en de Droge Wereld’. Daarin trekt de hoofdpersoon na een gefingeerde oorlog vanuit de veilige kuststrook erop uit om Midden-Friesland opnieuw in kaart te brengen en te onderzoeken of daar nog mensen wonen.