Dertig kunstenaars tonen werk tijdens Trimdiel Keunstrûte

Leeuwarden - De negende editie van de Trimdiel Keunstrûte vindt zaterdag 24 en zondag 25 september van 13.00 tot 17.00 uur plaats in de Gemeente Leeuwarderadeel. Op twintig locaties, herkenbaar aan de Trimdiel Keunstrûte-vlag, tonen ruim dertig kunstenaars hun werk aan het publiek.

Er zijn verschillende kunstuitingen te bewonderen, zoals schilderkunst, fotografie en beeldhouwkunst. In de Skalm kunnen bezoekers zelfs gitaarles volgen.

Ook Galery De Garaazje in Stiens is te bezoeken tijdens de Trimdiel Keunstrûte. Het is de centrale plek van de kunstroute; hier is een expositie van alle deelnemende kunstenaars te bewonderen. Zaterdag 24 september om 11.00 uur vindt hier ook de opening van de route plaats.

In Galery De Garaazje is tevens de folder verkrijgbaar over de deelnemende kunstenaars, plus een route. Deze folder is ook op verschillende andere locaties te verkrijgen, zoals de Skalm, het gemeentehuis in Stiens en VVV Leeuwarden.

Niet vermeld op de folder: op Seefugel 1 in Stiens zal tijdens de kunstroute Harm Andringa exposeren, en bij Ans Loonstra, in Koarnjum, is dan ook fotografie te zien van Lolkje Brolsma.

Zaterdag tussen 11.00 en 14.00 uur komt Van der Werf (bekend van Weimaenvanderwerf) in de Garaazje gitaar spelen, en 's middags speelt daar Erin Roescher piano (onder voorbehoud).

Meer informatie: www.cultuurregiostiens.nl.