Fluitist Ronald Snijders opent jazzseizoen

LEEUWARDEN - Big Band Friesland, met als speciale gast Ronald Snijders, opent het nieuwe jazzseizoen van Friejam. Het concert vindt op zondag 25 september om 15.00 uur plaats in Neushoorn.

Snijders is een van de beste fluitisten van Nederland, en veruit de meest swingende. Hij werd geboren in Paramaribo, als zoon van musicus Eddy Snijders. Hij won in 1973 de persprijs van het NOS Jazzconcours in Laren. Snijders speelde op talrijke podia en festivals in binnenland en buitenland.

Hij was onlangs nog op het North Sea Jazzfestival te bewonderen. In zijn composities combineert hij duidelijk merkbaar de Surinaamse roots (onder andere kaseko- en kawinamuziek) met invloeden uit de jazz, funk, pop en wereldmuziek.

Big Band Friesland is de meest gerenommeerde bigband uit deze provincie. Saxofonist Frans Vermeerssen uit het Friese Gauw is sinds najaar 2014 de bandleider. Op het internationale big band concours in Hoofddorp haalde Big Band Friesland een mooie tweede prijs in de eerste klasse. De jury roemde vooral het originele repertoire, het speelplezier en de uitstekende ritmesectie.