Jubileumconcert Vocaal Ensemble in Bonifatiuskerk

LEEUWARDEN - De Leeuwarder Cantorij werd in 1966 opgericht door de bekende dirigent en muziekdocent Jan Veninga.

Vijftig jaar later bestaat het koor onder de naam Vocaal Ensemble Leeuwarden nog steeds en bloeit als nooit tevoren. Dit jubileum wordt op grootse en passende wijze gevierd met een plechtig, maar vooral ook feestelijk programma.

Er worden werken uitgevoerd van een drietal grootmeesters uit de eerste helft van de achttiende  eeuw: Domenico Scarlatti, Georg Friedrich Händel en Johann Sebastian Bach. Dit interessante programma is voor een aantal heel goede zangers en zangeressen uit de Leeuwarder korenwereld voldoende aanleiding om het Vocaal Ensemble voor deze uitvoering te komen versterken.

Voor de muzikale begeleiding zijn alle registers opengetrokken. De orkestbegeleiding is van de gerenommeerde Filharmonie Noord. Verder wordt het koor begeleid door Broer de Witte, klavecimbel en Theo Jellema, orgel. Musici die hun sporen in de Friese muziekwereld en ver daarbuiten ruimschoots hebben verdiend en die garant staan voor topkwaliteit. Verder leveren twee jonge, veelbelovende vocalisten, sopraan Fardau van der Woude en alt Hanneke Tichelaar, een mooie bijdrage aan deze uitvoering.

We brengen delen uit de Hohe Messe en Cantate 97 van Bach, de twee Coronations Anthems ‘The king shall rejoice’ en ‘My heart is inditing’ van Händel en de ‘Missa Quatuor Vocum’ van Scarlatti. Een prachtig programma, uitgevoerd onder de bezielende leiding van dirigent David van Roijen, die sinds 2007 het Vocaal Ensemble leidt en een inspiratiebron is voor het koor.

Op zondag 30 oktober om 15.30 uur kunt u in de Bonifatiuskerk in Leeuwarden genieten van een uitvoering waarover u later beslist mee zult willen praten. Toegangskaarten kunt u aan de zaal kopen of in de voorverkoop bij Poort Music of via: www.vocaalensemble-leeuwarden.nl. Voor meer inlichtingen kunt u terecht bij: Paul de Bruin:0512-542552 of paul.de.bruin@upcmail.nl.