Melancholische folk van I Am Oak in Asteriks

LEEUWARDEN - Folkband I Am Oak Podium doet vrijdag 4 november Asteriks aan met de tour rond het nieuwe album Our Blood. Support is er van Microwolf.

Ruim vijf jaar is I Am Oak actief in de muziekwereld. Sindsdien heeft de band een flink aantal albums op naam staan en meerdere awards in de wacht gesleept. De herkenbare sound is door de jaren steeds meer bijgeslepen, maar de muziek blijft boeien.

Frontman Thijs Kuijken neemt op het nieuwe album afstand van zijn achtergrond als singer-songwriter en stapt uit zijn comfortzone. De algehele sound van de band is nu onderhevig aan meer ‘postrock’-achtige invloeden. Het nieuwe album is breekbaar en melancholisch.

Het album is voor een groot deel akoestisch, maar synthesizers en elektrische gitaren worden niet geschuwd. Slowcore en folk vormen de basis van dit album.

Microwolf is het alias van Benjamin van Vliet, singer-songwriter extraordinaire, die opereert in het grijze gebied tussen (kraut)folk en geluidskunst. Zijn debuutalbum ‘You Better Go Now’ kwam in 2015 uit op het fijne Deventerse label esc.rec.