Anna Marit Sybrandi en Niels Bergsma op podium in Italië

LEEUWARDEN - De rijders van Trias Shorttrack reisden vrijdag 28 oktober naar Bolzano (Italië) voor de eerste Star Class van het nieuwe seizoen.

Dit was de eerste wedstrijd in een reeks van drie internationale wedstrijden waarmee de beste 8 rijders per categorie van West-Europa zich kunnen plaatsen voor de EuropaCup Final, die later in het seizoen gehouden wordt in het Belgische Hasselt. Daar zullen ze het opnemen tegen de beste 8 rijders van de Danubia Cup.  Er is een reeks Star Class wedstrijden voor de Junior C en D en een reeks voor de junioren A en B en senioren.

Tien rijders in de categorie Junior D en C van Trias Shorttrack stonden aan de start van de eerste Star Class van het nieuwe seizoen. Zij pakten in totaal vijf afstandsmedailles en twee podiumplaatsen in het eindklassement.

Anna Marit Sybrandi, uitkomend bij de Ladies Junior D, behaalde zilver op de 1000m, een zesde plaats op de 500m en brons op de 777m. In het eindklassement behaalde ze brons. Suze Kingma, uitkomend in dezelfde categorie, schaatste ook in de hoogste finales mee. In het eindklassement was zij terug te vinden op een keurige vijfde plaats.

De start van de Men Junior D was eveneens veelbelovend. Op de eerste afstand, de 1000m, was er goud voor Hylke de Boer en zilver voor Niels Bergsma. De rest van Hylke zijn weekend liep anders dan gepland. Hij moest uit de wedstrijd stappen na een harde valpartij. Ondanks dat was hij terug te vinden op een vijfde plaats in het eindklassement. Niels Bergsma behaalde naast het zilver op de 1000m een vierde plaats op de 500m en brons op de 777m. Dit resulteerde in zilver in het eindklassement.

Bij de heren junior C stonden drie heren aan de start: Hessel van Berkum, Joris Bergsma en Dedmer Bouma.  Hessel liet zich van voren zien op de 1500m. Na een mooie A finale stond hij op het podium met een bronzen plek. In het eindklassement was hij terug te vinden op de achtste plaats.

Volgende week gaat de Star Class voor de junioren A en B en senioren van start in de Noorse plaats Asker (Oslo). In datzelfde weekend vindt ook de eerste World Cup Shorttrack in Calgary plaats. Aan de start op deze World Cup staan Leon Bloemhof en Itzhak de Laat namens Trias.