Noordelijk Film Festival gaat van start

Leeuwarden - Het Noordelijk Film Festival gaat woensdagavond van start. Om 20.00 uur begint de openingsfilm, Magnus. In de vijf dagen die volgen, staan nog ruim 150 films op het programma. 

Het programma zoomt in op het Noorden dichtbij en het Noorden veraf. Het Noordelijk Film Festival brengt grote publieksfilms, parels voor echte cinefielen, speciale premières met internationale gasten, muziekfilms en nog veel meer. Het complete programma staat op: www.noordelijkfilmfestival.nl/programma. Na het Noordelijk Film Festival zijn er meteen twee nieuwe films te zien. Om te beginnen Toni Erdmann. 
Ines is een zakenvrouw van een groot Duits bedrijf, gevestigd in Boekarest. Als haar vader onverwachts voor de deur staat, verbergt ze haar ergernis niet. In Ines’ perfect geordende leven heerst niet de minste wanorde, maar als haar vader vraagt of ze gelukkig is, blijft ze het antwoord schuldig en wordt dat het begin van een grote omwenteling. Deze hinderlijke vader waar ze zich voor schaamt, doet er alles aan om haar leven opnieuw zin te geven door een personage te verzinnen: de grappige Toni Erdmann. Ma 14, 20:00 / wo 16, 20:00 Ook Een echte Vermeer is vanaf komende week te zien. 
In de jaren twintig van de vorige eeuw wordt Han van Meegeren gezien als een groot schildertalent. Han ontmoet de actrice Jólanka Lakatos en is meteen in de ban van deze prachtige verschijning. Ze blijkt echter de vrouw te zijn van Abraham Bredius, de belangrijkste kunstcriticus van zijn tijd. De jaloerse Bredius neemt wraak op Han door zijn werk publiekelijk tot op de grond toe af te branden. Als daarnaast zijn vrouw en zoon hem verlaten, wil Han maar één ding: zich wreken op Bredius. Hij zet alles op alles om een perfecte Johannes Vermeer te schilderen, die door Bredius als echt moet worden beoordeeld. Di 15, 20:00 / wo 16, 14:30