Blueslegende John Primer in De Harmonie

LEEUWARDEN - John Primer en Jamiah of Fire treden op tijdens het eerste Bluesfestival in De Harmonie. Het festival begint vrijdag 18 november om 20.30 uur.

Ook The BluesBusters + BJ Hegen, Roadhouse Blues en D-Tale treden op tijdens het festival. Een kans op een echte topavond voor bluesliefhebbers, maar ook voor mensen die wel eens kennis willen maken met de kracht van pure blues is dit een perfecte gelegenheid.

John Primer

John Primer (ex-Muddy Waters en Magic Slim) is een van de laatste traditionele Chigago blues muzikanten met originele Mississippi roots. Hij ontving meerdere Lifetime Achievement Awards en werd genomineerd voor een Grammy. In 2009 speelde hij met veel succes op North Sea Jazz Festival.

Jamiah on Fire

Jamiah on Fire bestaat uit jonge muzikanten uit Chicago die live meer dan hun mannetje staan. De band heeft op verschillende internationale muziek festivals gespeeld en hun tweede album ‘Winners Never Quit’ is vorig jaar uitgeroepen tot beste album tijdens de Chicago Blues Challenge.

The BluesBusters + BJ Hegen

De uit Friesland afkomstige Chicago-bluesband The BluesBusters staat voor authentieke Chicago Blues. Al meer dan 25 jaar weten de doorgewinterde muzikanten het publiek te laten genieten van hun gevarieerde repertoire.

Speciaal voor het Bluesfestival hebben getalenteerde leerlingen en docenten van het Muziekinstituut Friesland een aantal blues stukken ingestudeerd, die ze ten gehore brengen in de foyer van De Harmonie. De band Ancient Remedy verzorgt een swingende afterparty met blues- en rockmuziek.

Meer informatie: www.harmonie.nl of agenda.harmonie.nl.