Marco Guido wint Music Battle 058 editie 2016

LEEUWARDEN - Podium Asteriks, Leeuwarden Studiestad en Friesland Pop hebben de beste act van de Leeuwarder Hogescholen gevonden.

In twee voorrondes namen tien acts van NHL Hogeschool, Stenden en Van Hall Larenstein het tegen elkaar op. Vijf acts, waarvan twee afkomstig van Stenden en drie van NHL, zagen we gister terug op het podium voor de final battle. De jury besloot unaniem dat Marco Guido het rijk gevulde prijzenpakket mee naar huis mocht nemen.

Bandjes kijken op donderdagavond, het kon gisteren in Podium Asteriks. De Leeuwarder studenten hebben laten zien dat zij veel meer doen dan alleen studeren. Het was een zeer geslaagde avond met een volle zaal aan vrienden, familie en andere geïnteresseerden. De presentatie was in handen van Ivaylo Argirov, student aan de Academie voor Popcultuur.

Na vijf denderende optredens en een rockende pauze act van Poets & Addicts mocht Marco Guido de Music Battle 058 bokaal in ontvangst nemen. Marco Guido is een singer-songwriter, afkomstig uit Duitsland. Hij viel met zijn speciale gitaartechniek op bij de jury. Goede vibes galmden door de zaal. Potentie is waar de jury, bestaande uit Renske de Boer, Peter Reen en Koen Haringa, voor koos. Een bijzondere singer-songwriter waar Stenden trots op mag zijn. De prijzen die hij in ontvangst mocht nemen, liegen er niet om: – gerichte bandcoaching door The Given Horse – een optreden in Neushoorn – een plek in de halve finale van de Kleine Prijs van Fryslân – optredens tijdens Sunday Sessions en Talent Stages van Friesland Pop – een optreden tijdens een 3VOOR12/Friesland Clubavond – interview & fotoshoot met 3VOOR12/Friesland – fotoshoot met Jantina Talsma – interview door Suksawat – interview + foto’s in het Podium Asteriks Magazine – optreden op je eigen school – optreden bij Noardewyn Live Over Music Battle 058:

Van 2010 tot 2013 was Music Battle 058 een begrip op de Leeuwarder hogescholen. De bandcontest om de titel ‘beste band’ van NHL Hogeschool en Stenden University bleek te werken: de media lichtten het evenement groots uit en de hogescholen waren nauw betrokken. Music Battle 058 groeide in drie edities uit tot een meerdaagse competitie met twintig deelnemende bands en vierhonderd bezoekers in 2013. Eerdere winnaars zijn: Stuart Mavis, Lyonite en Sixth Finger. Meer informatie is te vinden op www.musicbattle058.nl.

Over de organisatoren: Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving. Zij worden aangevuld met optredens uit binnen- en buitenland. Leeuwarden Studiestad is een stichting die zich inzet om de studietijd voor studenten zo gezellig en leuk mogelijk te maken. De stichting is een initiatief van NHL Hogeschool, Stenden Hogeschool en Hogeschool Van Hall Larenstein en organiseert ondermeer feestjes, sporttoernooien, netwerkborrels en workshops. Stichting Friesland Pop is dé organisatie voor verbetering van het Friese popklimaat. De stichting ontwikkelt en onderhoudt de Friese pop-infrastructuur, ontwikkelt Fries talent en organiseert provinciaal overkoepelende evenementen zoals de Kleine Prijs van Fryslân en het Freeze Festival.  

Daarnaast wordt Music Battle 058 mede mogelijk gemaakt door Stichting Woudsend, Stichting Nieuwe Stads Weeshuis en Gemeente Leeuwarden.