Swingen in toga tijdens feest in Fries Museum

Leeuwarden - Altijd al eens willen swingen in een toga en met een lauwerkrans op je hoofd? Vrijdag 16 december om 20.00 uur houdt het Fries Museum een roman toga party.

Vorig jaar organiseerde het museum de ‘ugly christmas sweater party’bij de tentoonstelling Breien!. Dat was een groot succes. Nu volgt er dus een nieuw feest, afgestemd op de tentoonstelling over Alma-Tadema.

Emmi Visser, programmeur activiteiten & evenementen bij het Fries Museum: “Sir Lawrence Alma-Tadema stond bekend om zijn uitbundige persoonlijkheid. Hij was een echte entertainer en in zijn Londense huis was het regelmatig feest. Zijn gasten kwamen zelfs zo af en toe verkleed als Romein, compleet met lauwerkrans.”

De tentoonstelling is vrijdagavond van 19.30 tot 21.00 uur geopend. Verder zijn er Romeinse drankjes en mediterrane hapjes te nuttigen. Ook is het mogelijk om op de foto te gaan met een enorm schilderij van Alma-Tadema.

DJ Funky Frenkie mixt epische filmmuziek uit sandalenfilms zoals Ben-Hur en Gladiator met dansbare hits. Ook draait Slieker Film korte fragmenten van deze films in de panoramazaal.

Degene die in zijn of haar toga het meest de blits maakt, wint een 'reisje' naar pizzeria Pompeï. Meer informatie: www.friesmuseum.nl.