Talentvolle dansers schitteren op podium Harmonie | Fotoverslag

LEEUWARDEN - Dansen in Friesland, een dansschool dat zich heeft gevestigd op verschillende locaties in Friesland (zoals onder meer Leeuwarden, Akkrum, Wergea en Berlikum) heeft 2 dansdagen achter de rug.

Zondag 12 februari luidde Dansen in Friesland (DIF) het wedstrijdseizoen in middels hun jaarlijkse Try-Out in Stadsschouwburg de Harmonie. Er traden 150 leerlingen van DIF op in de Aegonzaal voor alle familie en vrienden. ,,Vanaf september is er met alle danseressen en 1 danser gewerkt aan de nieuwe choreografieën. Voor het publiek werd dit maanden geheim gehouden. De Try-Out was voor familie en vrienden daarom een echte verrassing”, aldus Sherryl-Joy Cramer, de drijvende kracht achter DIF.

,,De Try-Out is als een kleine presentatie begonnen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige show, waar veel publiek op afkomt”, vervolgt Cramer. Ruim 500 toeschouwers aanschouwden de 21 verschillende acts in prachtige en professionele kostuums. Het grootste gedeelte van de kostuums is handgemaakt door Jeannette de Boer. Zij heeft de afgelopen maanden ontzettend veel werk vrijwillig verzet door zo’n 150 kostuums op maat te maken, hiervoor gaf het publiek haar een staande ovatie.

Tijdens het evenement werden de nieuwe wedstrijdchoreografieën getoond waarmee de teams naar regionale en landelijke wedstrijden gaan. DIF Next Experience (hiphop) en DIF-ferent Bodies (showdance) is een team in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar en maakt zich dit jaar zelfs klaar voor het EK in Bottrop, waar DIF vorig seizoen met 3 teams in de prijzen viel.

Ieder jaar houdt DIF audities voor de nieuwe teams, aanmelden kan het hele seizoen. ,,De nieuwste dansers van de dansschool vonden het best spannend zo’n eerste keer, maar ook voor mij was dit mijn eerste show als nieuwe docent bij DIF. We hebben genoten en kijken terug op een goede Try-Out”, voegt Ilja Rozenberg tot toe.

Fotograaf Humprey Paap schoot bovenstaande fraaie sfeerbeelden.

Een dag eerder, zaterdag, deden er al 7 hiphop teams van DIF mee aan de NNKS. DIF Confident Boost wist te promoveren naar de hoogste categorie: demo tot en met 12 jaar. Ook DIF Beast Mode promoveerde in de leeftijd 13 tot en met 15 jaar naar de selectie categorie. Naast deze 2 prestaties vielen er nog 2 teams in de prijzen, zoals de 4de prijs voor het wedstrijddebuut van de jongste meisjes van DIF en een 3de prijs voor de oudste meiden van de dansschool.

Tekst: Diana Legierse