Vier aanhoudingen na achtervolging door Leeuwarden

Leeuwarden - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag vier mensen aangehouden, na een achtervolging door de binnenstad van Leeuwarden.

De bestuurder, een achttienjarige jongeman uit Leeuwarden, reed met hoge snelheid over het Cambuurplein. Toen hij zijn auto parkeerde, wilden agenten de automobilist controleren.

Hij reed echter met hoge snelheid weg. Bij de achtervolging rond het Cambuurstadion haalde de man snelheden van ongeveer 100 kilometer per uur. Hij nam een rotonde vanaf de verkeerde kant (links) en reed nog een paar keer in de verkeerde rijrichting. Stoptekens van de politie werden constant genegeerd.

Op de kruising van de Bleeklaan met het Noordvliet werd de man uiteindelijk aangehouden. De Leeuwarder is niet in het bezit van een rijbewijs en was hiervoor al viermaal bekeurd. Hij zit nog vast voor verhoor. Drie andere inzittenden, een jongeman van achttien en twee zussen van zestien en zeventien jaar, moesten ook mee naar het bureau. Zij zijn weer vrij. De auto was van de moeder van de zussen en is in beslag genomen.