Grote brand bij Theehuis in Grou

Grou -  Het Theehuis in Grou is zondagochtend verwoest door een uitslaande brand.

Het restaurant heeft een rieten dak, waardoor het vuur vrij spel heeft. Metershoge vlammen slaan dan ook uit het dak. Volgens de brandweer zijn er geen personen in het pand aanwezig. Naast het pand grenst een woning. De brandweer, die met meerdere eenheden ter plaatse is, zet momenteel in op behoud van dat huis en maakt wat de waterwinning betreft gebruik van het water naast het restaurant. Het Theehuis is een populaire horecagelegenheid in Grou en omstreken. Het restaurant grenst aan het Pikmar en wordt in de zomer veel bevolkt door watersportliefhebbers. Vaarverkeer en watersportliefhebbers worden gewaarschuwd door de brandweer om uit de rook te blijven.

Reactie brandweer

Volgens de persvoorlichter van de brandweer ontstond het vuur rond 11.15. ,,De oorzaak is nog onduidelijk. We willen het vuur nu gecontroleerd laten uitbranden, maar de brand is nog steeds heel hevig. We proberen het woonhuis naast het Theehuis te sparen." Ook andere omliggende panden worden door de brandweer natgehouden, om ze tegen het vuur te beschermen. De nabijgelegen wijk zit de komende uren zonder stroom, omdat het stroomverdeelstation is gesloten.

Emoties bij personeel

Het Theehuis was zondagochtend geopend toen de brand ontstond. Emotionele personeelsleden staan tussen de toeschouwers naar het vuur te kijken. Het personeel mag echter niet met de pers praten.