Achtervolging vanuit Overijssel eindigt tegen muur in Leeuwarden

Leeuwarden - Een achtervolging van een auto door de politie die al vanaf Overijssel gaande was, is zondag geëindigd met een botsing tegen een muur op de Marowijnestraat in Leeuwarden.

De landelijke eenheid van de politie benaderde de politie in Heerenveen om mee te werken aan de achtervolging van een personenauto die meerdere stoptekens had gekregen, die waren genegeerd door de bestuurder.

Agenten zagen de auto rijden ter hoogte van Wolvega op de A32 in de richting van Leeuwarden. Om geen onnodige gevaarlijke situaties te veroorzaken bleven ze op afstand, de andere achtervolgendende politiewagens haakten af. Met een snelheid van ongeveer 160 kilometer per uur ging de achtervolging op afstand door.

Na de botsing probeerde de bestuurder - een 32-jarige inwoner van Leeuwarden - te vluchten, maar hij kon worden aangehouden. De auto is in beslag genomen. De bestuurder was niet in het bezit van een rijberwijs. Verder is hij opgeschreven voor het meerdere keren negeren van stoptekens, het overschrijden van de maximumsnelheid met meer dan vijftig kilometer per uur en twee keer rechts inhalen op de snelweg.

Omdat de Leeuwarder mogelijk onder invloed van drugs was, ik bij hem een bloedproef afgenomen. In de auto zat een vrouwelijke passagier, zij is voor onderzoek meegegaan naar het MCL.