Opschoondag in heel Nederland

SURHUISTERVEEN - Tienduizenden Supporters van Schoon houden zaterdag 25 maart hun traditionele buurtschoonmaak tijdens de Landelijke Opschoondag.

Iedereen die graag in een schone omgeving woont, werkt of vrije tijd doorbrengt, steekt tijdens deze 15de editie de handen uit de mouwen voor een zwerfafvalvrije buurt. In 2016 staken meer dan 100.000 vrijwilligers op zo’n 1750 locaties in Nederland de handen uit de mouwen tijdens de Landelijke Opschoondag. Ook voor 2017 zijn alweer honderden opruimacties aangemeld via supportervanschoon.nl. Zo gaan vrijwilligers, scholen, sportclubs, ondernemers en supermarktketens ook dit jaar weer aan de slag met aanstekelijke initiatieven om samen met de buurt de omgeving afvalvrij te maken. Het thema voor dit jaar: 'Eén buurt, één missie'.
Door online een opruimactie aan te melden, kan iedereen makkelijk aansluiten en wordt praktische informatie gedeeld met andere supporters. Bovendien kan iedereen die een actie aanmeldt op supportervanschoon.nl hulp krijgen bij het promoten van zijn of haar actie. Zo zijn er diverse (gratis) materialen beschikbaar zoals posters, handschoenen en vuilniszakken. Kijk voor meer informatie op www.supportervanschoon.nl.