Cometas vloert kampioen en zet deel selectie in zonnetje

Leeuwarden - Cometas heeft zaterdagavond een knappe zege op nummer één US weten te boeken. In het Kalverdijkje waren de Leeuwarder handballers (negende) met 33-30 te sterk voor US dat officieus reeds kampioen is in de tweede divisie.

US begon sterk aan de wedstrijd en dankzij een goede schutter liepen ze al snel uit naar een 3-10 voorsprong terwijl Cometas het liet afweten. De knop moest om en die ging om: met goed samenspel wist Cometas zich terug te knokken naar een respectabele 16-17 ruststand. Cometas bleef goed samenspelen en het heilige vuur was duidelijk aanwezig. Cometas was hongerig in de aanval en stond ook in de dekking sterk te spelen. Met nog tien minuten op de klok liep Nick Ploegsma in de break en werd onderuit geduwd: een rode en blauwe kaart waren het gevolg (schorsing). De penalty werd gescoord en Cometas speelde vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd. De 33-30 overwinning op de nummer één was derhalve een mooie en verdiende opsteker. US hoeft zich overigens geen zorgen te maken want zij worden volgende week in eigen huis absoluut kampioen. Afscheid
Het was zaterdag de laatste thuiswedstrijd van trainer/coach Marcel de Vries en een aantal andere leden uit de eerste selectie. De spelers van Cometas bedankten Marcel de Vries en ook begeleider Ton de vries voor de sportieve jaren. Spelers Nils Maurits, Peter ten Dolle en Christiaan van de Bosch besloten eveneens een stapje terug te doen en ook zij namen afscheid. Qatarees International Ahmed Saleh gaat na een jaar Cometas - gecombineerd met studie in Leeuwarden - terug naar de oliestaat.