Oud-ombudsman Brenninkmeijer houdt Jansonius Lezing

Leeuwarden - Prof. dr. Alex Brenninkmeijer houdt op donderdag 6 april om 20.00 uur de Jansonius Lezing in de Dorpskerk Huizum te Leeuwarden.

Hij staat bekend als een heel begenadigd spreker die ook in zijn functie van Nationale Ombudsman (2005-2015) gepeperde uitspraken durfde te doen. Hij geeft aan zijn lezing een actuele lading mee: ‘Helpt de politiek onze rechtsstaat om zeep?’ Zijn lezing gaat over de spanning tussen 'democratie' en 'rechtsstaat' anno 2017. Het adres van de Dorpskerk Huizum is Huizum Dorp 67. De entree bedraagt € 5,- en u kunt gratis parkeren tegenover Intratuin (zuidzijde Tijnjedijk). De zaal is reeds vanaf 19.30 uur geopend. De actualiteit, zo kort na de Tweede Kamerverkiezingen van 15 maart, komt in elk geval aan bod. Daarnaast spreekt hij onder andere over de volgende stellingen:
  1. Met de verkiezing van Trump en het opkomend populisme komt de Nederlandse staat meer en meer onder druk te staan en wordt de goede werking van onze democratische rechtsstaat van steeds groter belang.
  2. In Nederland gaan wij te argeloos om met onze democratie én met onze rechtsstatelijke waarborgen.