Development Team Greate Pier draagt rode lantaarn over

Leeuwarden - De laatste wedstrijd van de competitie stond het afgelopen weekend op het programma voor de heren van het Development Team van Rugbyclub Greate Pier.

Een groot deel van het seizoen werd de laatste plaats in de competitie bezet, maar deze wedstrijd was tegen de nummer één-na-laatst. Er was dus een kans om de rode lantaarn voor het eind van het seizoen over te dragen en de Leeuwarders waren derhalve tot op het bot gemotiveerd. De wedstrijd werd sterk begonnen, met een try in de tweede minuut en kort daarna een tweede try. Na een ietwat rommelige fase stond bij rust de stand van 12-10 op het scorebord. Nog geen reden voor zorg, maar juist een reden om er een schepje bovenop te doen. In de tweede helft werden de krachtsverhoudingen goed zichtbaar, mede door het gestructureerde spel van Greate Pier. Ondanks de warmte was de eindstand 46-10 in het voordeel van de heren uit Leeuwarden en kon de rode lantaarn ceremonieel overgedragen worden aan de heren van de Hawks.
De heren van het Development Team kijken met tevredenheid terug op het eerste seizoen. De doelstelling is gehaald en het vertoonde spel belooft veel goeds voor volgend seizoen.