Stars ROC Friese Poort bekend gemaakt in wervelende Award uitreiking

Leeuwarden - De winnaars van de STAR Awards van ROC Friese Poort werden op 11 april tijdens een wervelende Award uitreiking in Stadsschouwburg de Harmonie bekend gemaakt.

Met zo’n 1000 bezoekers en optredens van niemand minder dan O’G3NE, Erben Wennemars en presentator Jan Versteegh werden uitblinkende studenten, docenten en stagebedrijven als echte sterren in het zonnetje gezet. De STAR Awards-verkiezing is onderdeel van het exellentieprogramma van ROC Friese Poort voor talentontwikkeling. Sprankelend programma De STAR Awards bood een sprankelend programma, met voor ieder wat wils. De twintig finalisten werden ’s middags tijdens een high tea door een vakkundige jury van negen mensen bevraagd. Terwijl de jury zich beraadde, volgden bedrijven een lezing over talentontwikkeling door Erben Wennemars. Studenten Horeca toonden tijdens een Fingerfood festival hun culinaire kunsten aan het publiek, aangevuld met diverse demonstraties van andere studenten. Met als hoogtepunt ‘s avonds de uitreiking van de STAR Awards met presentator Jan Versteegh. De avond werd feestelijk afgesloten met een optreden van O’G3NE. In totaal werkten 200 studenten en medewerkers mee in de organisatie. Dat leverde voor studenten een mooie leerervaring in hun vak op. Studenten gaven demonstraties, verzorgden het licht, geluid en de horeca en draaiden mee in de organisatie. De winnaars
  • Student(en) met een uitstekend project: Liane van der Werf, Middenkaderfunctionaris Bouw vestiging Emmeloord, ’t skûltsje (schuilhut).
  • Student met een uitblinkende stage: Maedeh Rahimi, Financieel administratief medewerker, vestiging Leeuwarden, stage bij O3.
  • Beste student uit het volwassenenonderwijs: Nahom Andebrhan Bereket, Inburgering/NT2, vestiging Leeuwarden.
  • Beste docent: Muriël Koopmans, docent Juridische administratieve dienstverlening, vestiging Leeuwarden.
  • Beste stagebedrijf/stagebegeleider: KBS De Reinbôge/Klaas Politiek, vestiging drachten.
  • Student met een bijzonder verhaal: Fowziya Amin Jeylani, Assistent dienstverlening en zorg, vestiging Leeuwarden.
Provinciale en landelijke verkiezingen De winnaars in de categorie ‘Student met een uitblinkende stage’, ‘Beste docent’ en ‘Beste stagebedrijf’ gaan door naar de landelijke verkiezingen. De winnaar in de categorie ‘Student(en) met een uitstekend project’ gaat door naar de LC Awards. In deze categorie werden nog twee Wildcards uitgereikt. Jan Willem de Leeuw, Tim Mijlhof en Harmen Last van de opleiding Scheeps- en jachtbouwkundige, vestiging Sneek, ontvingen met hun zonnepont een wildcard en gaan ook door naar de LC Awards. Net als Keimpe Monsma en Robert Bouwmeester van Techniek, vestiging Drachten, die met hun bijdrage aan het Sinnergy Solar-bootproject ook een wildcard ontvingen.