Drugsactie politie Leeuwarden: acht mensen opgepakt

Leeuwarden - De politie in Leeuwarden heeft maandagochtend een grote drugsactie georganiseerd.

Daarbij zijn acht mensen aangehouden. De politie heeft invallen gedaan in zeven woningen en een bedrijfspand aan de Apolloweg in Leeuwarden.

Bij de inval op de Apolloweg, bij bedrijfspand J&B handelsonderneming, zijn twaalf auto's in beslag genomen. Ook is er een speedboot meegenomen, zijn er automatische vuurwapens gevonden, een nog onbekende hoeveelheid contant geld, maar ook een partij vuurwerk. Bij een inval aan de Robinsonstraat zijn diverse spullen bedoeld voor hennepteelt in beslag genomen.

Er zijn 80 agenten ingezet bij de drugsactie, maar ook een aantal geld- en drugshonden. Een zoekteam van Defensie, gespecialiseerd in het zoeken van verborgen ruimtes, heeft de woningen nog onderzocht met een grondradar.

Een onderzoeksteam van de politie had de verdachten sinds vorig jaar in beeld. De organisatie handelde in harddrugs, vermoedelijk cocaïne, en had zo'n 200 klanten. De politie spreekt van een crimineel samenwerkingsverband.

Het onderzoek in samenwerking met het Openbaar Ministerie (OM) is op touw gezet doordat er onder andere meldingen van overlast waren.