KWF-afdeling Leeuwarden zoekt versterking

Leeuwarden -   Meer dan 700 mensen krijgen - alleen al in Leeuwarden - elk jaar de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Leeuwarden al jarenlang de collecteweek. Dit jaar zijn er extra vrijwilligers nodig voor de organisatie.

In de eerste volle week van september komen er ongeveer 420 vrijwilligers in Leeuwarden in actie en wordt er huis-aan-huis en op straat gecollecteerd voor wetenschappelijk kankeronderzoek. In 2016 is er in totaal ruim € 50.000,- opgehaald. Dit jaar is de KWF-collecteweek van 3 tot en met 9 september en de KWF-afdeling probeert met extra vrijwilligers de opbrengst van 2016 te overtreffen. Leeuwarden in actie voor KWF De KWF-afdeling in Leeuwarden organiseert niet alleen de collecteweek, maar zet zich het hele jaar door in om de kankerbestrijding onder de aandacht te brengen. Jan Luc Kobes, relatiemanager bij KWF, vertelt: ,,Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds heel belangrijk is. Je kunt zo direct een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding in je eigen gemeente.” Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de 5-jaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 62%. ,,Dat is natuurlijk geweldig, maar we zijn er nog niet. Elk jaar krijgen 44.000 Nederlanders de diagnose kanker”, zegt Kobes. Help mee De KWF-afdeling Leeuwarden heeft de onderstaande vrijwilligersvacatures:
  • Voorzitter
  • Secretaris
  • Wijkhoofden
  • Collectanten
Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Jan Luc Kobes, via telefoonnummer: 06 55 48 07 17 of e-mail naar: jkobes@kwf.nl.