Benny Rodrigues en Brennan Heart op Zomerfestival

Leeuwarden - Het Zomerfestival wordt op zaterdag 17 juni op het Oldehoofsterkerkhof gehouden. Tussen 14.00 en 22.00 uur brengen DJ’s CMC$, Benny Rodrigues, Bizzey, Vato Gonzalez & MC Tjen en Brennan Heart hun beats ten gehore. MC Boogshe is deze dag de host.

Daarnaast hebben Dancetour en Leeuwarden Studiestad het programma van het gratis toegankelijke dance festival flink uitgebreid met meer muziekstijlen, een uitgebreidere food line-up en een tweede muziekstage in samenwerking met presenting partner SLAM!: The Boom Room.

Het Zomerfestival keert dit jaar terug naar het Oldehoofsterkerkhof. Na het succes van afgelopen jaar biedt deze locatie meer ruimte aan het evenement. Dit is nodig voor de extra programmaonderdelen en de extra te verwachten bezoekers. Samen met SLAM! is nieuw dit jaar The Boom Room stage met deephouse, techhouse, techno en alles wat daar tussen in zit. Tussen 15.00 en 21.00 uur hoor je hier de vetste beats van Jochem Hamerling, Luuk van Dijk en Man With No Shadow. Naast een gevarieerd programma biedt Dancetour dit jaar ook allerlei extra’s als een uitgebreidere food line-up, Space Bikes (over-de-kop fietsen) en te gekke activaties als de Raise the Bull krachtmeting i.s.m. Jupiler en de Dance Battle van Coca Cola.

De aftrap van het Zomerfestival Leeuwarden vindt weer plaats op de grachten met de GayStraight Parade. Als vast onderdeel van het Zomerfestival is de GayStraight Parade onlosmakelijk verbonden met Leeuwarden. Het vieren van freedom, diversity en love staat tijdens de parade centraal. Vanaf nu is het mogelijk voor organisaties, belanghebbenden en/of vaarliefhebbers die hun stem willen laten horen en mee willen schitteren mee te varen op een eigen of een door Leeuwarden Studiestad georganiseerde boot. Opgeven kan via de website van Dancetour: www.dancetour.nl/events/leeuwarden.