Politie houdt duo in Leeuwarden aan voor wapen- en drugsbezit

Leeuwarden - Twee mannen zijn in de nacht van donderdag op vrijdag in Leeuwarden door de politie aangehouden. Het duo wordt verdacht van verboden wapen- en drugsbezit.

Het tweetal, een 38-jarige Leeuwarder en een man van 23 uit Gouda, werd gesignaleerd op één van de toezichtcamera’s die in de binnenstad van Leeuwarden hangen.

Op de beelden was te zien dat één van de mannen mogelijk een vuurwapen bij zich had en samen met de andere man een café op de Weaze binnenging.

De politie werd gealarmeerd en zij sloten de kroeg af. Alle bezoekers zijn daarop één voor één naar buiten begeleid en gefouilleerd.

De mannen die op de camera te zien waren, zijn aangehouden. Ben hen werd geen vuurwapen aangetroffen, maar bij doorzoeking van het café vonden agenten wel een wapen.

Tijdens de zoekactie kregen de dienders een melding dat elders in de stad in een woning werd ingebroken. Dit was bij het huis van de 38-jarige verdachte. De politie was snel ter plaatse en vermoedt dat het gaat om een poging om bewijsmateriaal weg te maken.

In het huis vonden agenten een hoeveelheid drugs en een patroonhouder van een vuurwapen. Dit alles werd in beslag genomen. Beide heren zijn gearresteerd en naar het politiebureau overgebracht voor nader onderzoek.