Bizarre achtervolging door Leeuwarden: man (23) uit Gouda ontsnapt twee keer uit handen politie

Leeuwarden - De politie in Leeuwarden moest woensdag alles uit de kast halen om een 23-jarige man uit Gouda te arresteren. Hij ontsnapte tot twee keer toe uit handen van de agenten.

In eerste instantie zagen agenten de man rijden in Leeuwarden. Zijn opvallende rijgedrag viel hen op en bovendien vermoedden de dienders dat hij niet handsfree aan het bellen was.

Nadat de Gouwenaar was gestopt vroegen agenten hem om zijn rijbewijs te tonen. Hieraan gaf hij geen gehoor, waarna een eerste achtervolging volgde.

Enkele honderden meters verderop liet de verdachte zich uit zijn auto vallen. Zijn wagen rolde tegen een boom en kwam zo tot stilstand.

De 23-jarige zette het op een rennen. Na een tweede achtervolging, ditmaal te voet, werd hij aangehouden en geboeid. Hierbij verloor de Gouwenaar een onbekende hoeveelheid drugs.

De handboeien weerhielden hem niet van een nieuwe vluchtpoging. Hij wist, geboeid en wel, weg te rennen van de agenten. Even verderop werd hij op de Archipelweg tegengehouden door een aantal omstanders en overgedragen aan de politie.