Dansen op zomerse klanken in Neushoorn

LEEUWARDEN - Een zomerse afsluiting van het festivalseizoen. Dat is het Fuego Urban/Latin Festival van Salsa Romos dat 30 september plaatsvindt in Neushoorn. Vanaf 19.30 uur kunnen de voeten flink van de vloer onder het genot van fijne muziek - van salsa tot reggaeton.

Deze avond is Neushoorn voor even omgetoverd tot ‘Little Havana’. Iedereen die wil kan deze avond genieten van een zomerse sfeer en dito muziek. Er vinden verschillende dansworkshops plaats. De beste latinbeats komen uit de speakers in drie verschillende area’s: Urban Room, Salsa/Bachata Area en Kizomba Lounge. Er is ook een cocktailbar en een massagestoel.

In 2013 opende Salsa Romos zijn deuren in Leeuwarden. De jonge initiatiefnemers brengen sindsdien op een laagdrempelige manier een stukje van Cuba naar de Friese hoofdstad. Inmiddels heeft Salsa Romos zijn eigen plekje verworven in Noord-Nederland, met een brede naamsbekendheid. Honderden cursisten hebben inmiddels de dansschool bezocht om hun eerste danspasjes te maken en voor altijd met het salsavirus besmet te raken.

De diverse dansen uit het swingende Latijns-Amerika worden steeds populairder in het Westen. Daar waar mensen zichzelf snel voorbij lopen en geen tijd meer hebben om echt te genieten, biedt Salsa Romos een ideale uitvlucht. Genieten van een avond Latijns-Amerikaanse dans en muziek is namelijk een vorm van ontspanning, en een taal waarin iedereen zich kan uitspreken.