Zestien kinderen hebben weekend van hun leven

LEEUWARDEN - Voor zestien jonge geluksvogels was het afgelopen weekend zover: het Cambuur VIP-weekend. De kinderen werden volledig in de watten gelegd en er stonden verschillende leuke activiteiten op het programma.

Vrijdag rond 13.00 uur werden jonge gasten door hun ouders naar het Cambuurstadion gebracht en kon het weekend beginnen. Iedere aanwezige VIP ontving een SC Cambuur-tenue, pyjama, toilettas en een rugzak om alle spullen in te bewaren.

De eerste activiteit van de dag was een clinic op het hoofdveld in het Cambuurstadion. Rond 15.30 uur stond de spelersbus van SC Cambuur klaar om de kinderen naar het Post-Plaza Hotel te brengen. Daar aangekomen kregen ze de sleutel van hun hotelkamers. De kamers werden meer dan goedgekeurd door de kinderen.

Daarna was het tijd voor de tweede activiteit: een bezoek brengen aan de Blokhuispoort waar ze rondgeleid werden door een oud-gevangenisbewaarder. Ze vonden het allemaal heel indrukwekkend.

Na terugkomst in het hotel werden de kinderen verrast met een overheerlijk driegangendiner. Rond de klok van zeven was het tijd om terug te keren naar het Cambuurstadion. Ze werden opnieuw geheel in stijl opgehaald met de spelersbus. Eenmaal in het stadion woonden ze de wedstrijd SC Cambuur-Jong Ajax bij.

Voorafgaand aan de wedstrijd werden de kinderen speciaal onthaald door de stadionspeaker die hen persoonlijk welkom heette. Na de wedstrijd klonken er zestien schorre maar enthousiaste kinderstemmetjes in de spelersbus, waarmee ze opnieuw naar het Post-Plaza Hotel werden gebracht.

Voor sommige kinderen was het na veel keten een erg kort nachtje geweest, maar hun energie werd door een luxe ontbijt weer snel op peil gebracht. Rond tien uur vertrokken ze naar het stadion om hun voetbalhelden te ontmoeten.

Ze keken naar de training, hielpen met het opruimen van alle materialen en mochten uiteindelijk met de hele eerste selectie op de foto. Nadat alle handtekeningen waren verzameld, werd er nog een balletje getrapt op het veld alvorens de ouders hun kinderen weer op kwamen halen.

Tot slot ontvingen de kinderen nog een uitnodiging voor de SC Cambuur Voetbalkampen van aanstaande week. Dankzij de goede samenwerking tussen het Post-Plaza Hotel en Cambuur Verbindt hebben de zestien kinderen een onvergetelijk weekend beleefd.

Foto’s: Cambuur Verbindt