Thomas Oliver zingt eerlijke liedjes in Oudebildtzijl

OUDEBILDTZIJL - De Nieuw Zeelandse singer-songwriter Thomas Oliver komt op uitnodiging van SlikTones naar Oudebildtzijl. Vrijdag 8 september om 21.00 uur betreedt hij het podium van Aerden Plaats.

Thomas Oliver wordt internationaal erkend als één van de beste Weissenborn lap-steel gitaristen ter wereld. In 2015 stond hij ook al in de intieme setting van de Julianakerk in Oudebildtzijl. Toen met zijn instrumentale album, nu met zijn eerste volledige solo album “Floating In The Darkness”. Hierin neemt hij alle vocalen op zich en bezingt hij de liefde en verhaalt over zijn soms zwaarmoedige karakter.

Naast gitaartalent en een prachtige rauwe stem, beschikt de Nieuw-Zeelander ook over een onvervalste falsetto. Met dit muzikale pakket onder de leden heeft hij wereldwijd een fan schare opgebouwd. In eigen land wint hij prijs na prijs en op YouTube hebben meer dan 2 miljoen mensen zijn muziekvideo’s bekeken.

Met zijn eerlijke teksten, unieke gitaarspel en bijzonder stem weet Thomas Oliver iedereen stil te krijgen. Het is dan ook niet gek dat hij shows heeft gedaan met grote artiesten waaronder Eric Clapton, Joe Cocker, Xavier Rudd, Counting Crows, Fat Freddy’s Drop en Tom Jones.

Met gebruik van moderne effectpedalen en ‘looping stations’ weet hij in zijn eentje en enorme dynamiek te creëren die zonder twijfel opnieuw grote indruk op het publiek zal maken.

Kaarten zijn te reserveren via sliktones@aerdenplaats.nl.