Peddelend langs de Friese Elfsteden tijdens SUP 11-CITY Tour

LEEUWARDEN - De elfde editie van de SUP 11-CITY Tour, met wederom een groeiend aantal deelnemers, gaat op zaterdag 7 SUPtember van start.

SUP staat voor Stand Up Paddling, staand peddelen op een surfboard. 

Op dinsdag 10 september zal wederom een poging worden gedaan om het record van de Russen in St. Petersburg te verslaan. 1111 peddelaars is het streven. Tussen 16.00 en 18.00 zullen de grachten in Leeuwarden gevuld zijn met enthousiaste suppers.

Zaterdag 7 SUPtember zal om respectievelijk 6.00, 9.00 en 11.00 uur de start voor de NON-Stop versie zijn in Leeuwarden. De atleten die dit gaan doen krijgen maximaal 38 uur om de 200 kilometer te peddelen. Zondag 8 september zullen ze hopelijk midden in de stad, ter hoogte van de Prinsentuin aan de Wissesdwinger 1 te Leeuwarden, aan gaan komen. Bijzonder is dat Maarten van der Weijden in Birdaard om 12.00 uur zal zijn om zondag 8 september de NON-stoppers nog een hart onder de riem te steken. De bedenkster van deze versie van de elfstedentocht Anne-Marie Totah - Reichman, doet dit jaar zelf de NON-stop versie en qua timing zou het zomaar zo kunnen zijn dat zij rond 12.00 daar is. 

11 SUPtember begint de vijfdaagse versie van de elfde SUP 11-CITY Tour, met meer dan 100 deelnemers uit 30 verschillende landen. De suppers komen onder meer uit de volgende landen: Panama, Turkije, Singapore, Argentinië, Zuid-Afrika, China, USA, Polen, Spanje en Chili. De start voor de mensen die de tour versie doen zal om 8.30 uur zijn, de wedstrijd voor dames om 9.15, de teams en 40+ heren om 9.30 en de allersnelste heren om 9.45 uur.

Net als vorig jaar, zal iedere dag het startschot door verschillende bekende Friezen worden gedaan. 

11 september, Leeuwarden: Mw. Hilde Tjeerdsma, wethouder gemeente Leeuwarden. 

12 september, Sloten: Dhr. Frans Veltman, wethouder gemeente De Fryske Marren.
 
13 september, Workum: Dhr. Maarten Offinga, wethouder gemeente Súdwest-Fryslân.
 
14 september, Franeker: Mw. Caroline de Pee, wethouder gemeente Waadhoeke.
 
15 september, Dokkum: Dhr. Douwe Hoogland, lid van Provinciale Staten Fryslân.

Meer informatie via www.sup11citytour.com