Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra op EtN

LEEUWARDEN - Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra zijn toegevoegd aan het programma van Explore the North (EtN).

Lisa Hannigan heeft in een ver geleden muziek gemaakt met Damien Rice, maar de Ierse zangeres en multi-instrumentalist heeft inmiddels al wat jaren een succesvolle solocarrière.

Tijdens Explore the North werkt Hannigan samen met The Colorist Orchestra. Dit Belgische duo bewerkt haar nummers. Ze krijgen een andere lading door zelfgemaakte instrumenten en de inzet van traditionele instrumenten op een ongebruikelijke manier.

Ook een nieuwe naam op de lijst is Moon Diagrams, het soloproject van Moses Archuleta. Dit jaar kwam de eerste plaat uit van Moon Diagrams, het resultaat van tien jaar lang schrijven. De plaat laat een combinatie horen van field recordings, samples, ambient en techno-invloeden.

De Harde Marge is eveneens present tijdens Explore the North. De Friese dichter Tsead Bruinja werkt samen met twee muzikanten en drie dichters. Het resulteert in een interdisciplinaire, deels geïmproviseerde voorstelling in het Zeeuws-Vlaams, Fries en Nederlands. De voorstelling beleeft op Explore the North haar première.

Tot slot is het Het Poëziekanon toegevoegd aan het programma, met onder andere voormalig stadsdichter van Leeuwarden Arjan Hut, Marije Langelaar, Jan Glas, Tonnus Oosterhoff, Tjitske Jansen en Simone Atangana Bekono.

Op 24 en 25 november zijn zij te zien en te beluisteren op verschillende locaties in de Leeuwarder binnenstad. Meer informatie: www.explore-the-north.nl.