Survivalrun daagt bikkels voor 24ste keer uit

LEEUWARDEN - De 24ste editie van de Jonker Bikkelrun start op zondag 1 oktober in Leeuwarden.

Stichting Survival Friesland is inmiddels druk bezig met het organiseren van dit jaarlijks terugkerend evenement. Tijdens de aankomende editie heeft de organisatie dezelfde hoofdsponsor als de afgelopen jaren weten te strikken: Loon- en Aannemersbedrijf Jonker, gevestigd in Terwispel. Dit jaar kunnen circa 1200 deelnemers hun kracht, souplesse, uithoudingsvermogen en niet te vergeten hun sportiviteit testen op de diverse parcoursen in recreatiegebied ‘de Groene Ster’ bij Leeuwarden. Deelname Deelname is mogelijk voor zowel wedstrijdatleten die strijden in de landelijke competitie van de SBN (Survival Bond Nederland) als voor jeugd en senioren. Verder is het mogelijk om op recreatief niveau mee te doen aan een ouder-kindrun en funrun. De inschrijving is inmiddels gesloten voor de afstanden 5, 8 en 12 km. Bij de start krijgen deelnemers een bandje om de arm. Als er een hindernis niet gehaald word dan verliest men het bandje. De uitdaging van een survival run is het finishen met bandje! Voor de funrun is dit van ondergeschikt belang, daarvoor geldt dat alles mag met betrekking tot het nemen van de hindernissen en niets moet. Ook dit jaar is er weer een startgroep voor mensen met een beperking. De bewoners van verschillende Talant-vestigingen uit de hele provincie hebben er nu al weer zin in om aan de start te verschijnen. Maak het mee Dit evenement is niet alleen een belevenis voor de sporters. Bijna alle sporters nemen supporters en verzorgers mee. Voor het 'gewone' publiek is er meer dan genoeg te zien langs de kant. Er is ook een fietsroute, opdat u veel van activiteit op de hindernissen van dichtbij kunt zien. Starttijden Vanaf 10.00 uur wordt er doorlopend iedere drie minuten een startgroep weggeschoten. Er wordt tot ongeveer 14.30 uur gestart, afhankelijk van het aantal inschrijvingen.

Bikkeltjesrun (nieuw)

Zaterdag 30 september wordt vanaf 14.00 uur met de bikkeltjesrun gestart. Hier kunnen kinderen tot acht jaar aan mee doen, waarbij de dapperste kinderen een parcours tot maximaal 2,5 kilometer met hindernissen gaan afleggen. Een mooie opstap naar het 'echte' werk in de toekomst. Inschrijven kan nog tot 29 september via de website.

Aanmelden De inschrijving van deelnemers en vrijwilligers verloopt via www.bikkelrun.nl. Aldaar is ook de nodige informatie terug te vinden.