Tweede riksja voor Noorderbreedte vestiging Erasmus

LEEUWARDEN - 'Fietsen alle Jaren' is bij Noorderbreedte zo succesvol dat er een tweede riksja is aangeschaft. Het gaat om een 'AZOR' riksja, een Nederlands product en is ontwikkeld in samenspraak met de Leeuwarder afdeling van 'Fietsen alle Jaren'.

Vanuit Noorderbreedte vestiging Erasmus zullen dus steeds meer ritjes kunnen worden gemaakt met mensen die niet (meer) zelf kunnen fietsen.

De riksja zal feestelijk in gebruik worden genomen op zaterdag 28 oktober. Vanaf 10.30 uur is het tijd voor de eerste ritjes met de bewoners van Erasmus. Belangstellenden zijn van harte welkom in de brasserie van Erasmus aan de Hempenserweg 29. Er zullen een aantal vrijwilligers zijn die uitleg geven over ‘Fietsen alle Jaren’ en een klein ritje als kennismaking met de riksja kan uiteraard ook.

Het globale programma is als volgt: vanaf 10.00 uur ontvangst in Brasserie van Erasmus; van 10.30 tot 11.30 uur kennismaking met de riksja voor alle belangstellenden; van 11.30 tot 11.45 uur korte speech en feestelijke ingebruikname; om 12.00 uur afsluiting bijeenkomst.

Muzikale omlijsting

Het cabareteske duo Mick & Sugar wandelt tussen het publiek en heeft voor iedereen wel een vrolijk of romantisch liedje in petto. Sugar zingt met volle overgave en Mick begeleidt haar vol vuur op gitaar.

Fietsen alle Jaren

‘Fietsen alle Jaren’ is een initiatief van de Fietsersbond, bedoeld om ouderen die zelf niet (meer) kunnen fietsen het gevoel terug te geven van ‘de wind door je haren’. Samen met één of twee passagiers gaan vrijwillige bestuurders in een riksja op stap, bijvoorbeeld langs plaatsen waar zij vroeger gewoond en gewerkt hebben. Onderweg delen de passagiers met elkaar en met de bestuurder hun herinneringen.

Nu een tweede Riksja in Leeuwarden

Noorderbreedte was als eerste zorginstelling in Friesland die een samenwerkingsverband is  aangegaan met de Fietsersbond. Het plan om meer riksja's te laten rijden krijgt steeds meer  vorm. We zoeken partners om ‘Fietsen Alle Jaren’ in en om Leeuwarden uit te kunnen breiden. Daarnaast zoeken we vrijwilligers, die regelmatig een uurtje beschikbaar hebben en het leuk vinden op deze manier eropuit te trekken. Ter geruststelling: de riksja is uitgerust met een elektrische trapondersteuning! Alle vrijwilligers krijgen vooraf een training in het gebruik van de fiets en ook in het omgaan met de doelgroep van ‘Fietsen Alle Jaren’.