Verleidelijk dansen zoals Mata Hari in Fries Museum

LEEUWARDEN - Danseres Raniya geeft zondag 29 oktober en 18 maart les in oriëntaalse dans in het Fries Museum.

Raniya deed onderzoek naar de verhalende dansvoorstellingen van Mata Hari. In haar workshop leert ze deelnemers sierlijke basisbewegingen, poses en dansen met een sluier. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk, speciale danservaring is niet nodig. Aanmelden kan via de website van het Fries Museum.

Activiteiten

Bij de tentoonstelling Mata Hari: de mythe en het meisje wordt een uitgebreid activiteitenprogramma aangeboden, zoals verschillende lezingen, workshops en rondleidingen. Doe mee aan de oriëntaalse dansworkshop op 29 oktober en 18 maart en leer dezelfde dansen waarmee Mata Hari haar publiek betoverde. De workshop duurt van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Mata Hari

Op 14 oktober 2017, honderd jaar na haar dood, opende in het Fries Museum de grootste Mata Hari-tentoonstelling ooit. Aan de hand van persoonlijke bezittingen, foto’s, plakboeken, brieven en militaire dossiers ontmoet je Margaretha Zelle, het meisje achter de iconische Mata Hari. Reis met haar mee van haar geboortestad Leeuwarden naar Nederlands-Indië, waar het noodlot haar achtervolgt. Beleef haar glorieuze opkomst in de danstheaters van Parijs en ontdek het web vol van intriges waar ze tijdens de Eerste Wereldoorlog in verstrikt raakt.

De tentoonstelling Mata Hari, de mythe en het meisje is onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad van Europa 2018 en wordt mede mogelijk gemaakt door Provinsje Fryslân, Aegon, de BankGiro Loterij, Vrienden Fries Museum, Rabobank, VSBfonds, Stichting Het Nieuwe Stads Weeshuis, Fonds Bolsward-Dronrijp 1993, Stichting Siebolt Foundation, Stichting Juckema-Sideriusfonds en Boelstra Olivier Stichting.