Flinke portie blues in De Harmonie

LEEUWARDEN - De tweede editie van het Bluesfestival vindt vrijdag 17 november plaats in Stadsschouwburg De Harmonie. Ook nu zijn er nationale en internationale artiesten van de partij.

Het Bluesfestival wordt geopend door vijftig gitaristen die tegelijkertijd het nummer ‘Hey Joe’ van Jimmy Hendrix spelen. Daarnaast treden onder andere Barrelhouse, Anno van der Werf met de Big Bounce bluesband, AJ Plug, Jack Bottleneck en de Amerikaanse Singer/songwriter J.J. Thames op.

Singer-songwriter J.J. Thames, ook wel Mississippi blues Diva genoemd, is een klassiek en jazz geschoolde Amerikaanse zangeres, die al vanaf haar negende optreedt. Na backing zangeres te zijn geweest van verschillende bluesgrootheden, kwam in 2014 haar debuutalbum “Tell You What I Know” uit. J.J. speelt tijdens haar optreden de blues uit de jaren ’50 en ’60.

Ook verscheidene Nederlandse bands zullen optreden tijdens het Bluesfestival. Eén van die bands is Barrelhouse. Onlangs wonnen zij nog de Edison Jazzism Muziekprijs 2017 voor hun album ‘Almost there’.

Ook de blueszangeres AJ Plug treedt op. Zij maakte grote indruk met haar krachtige, door blues doordrongen stem en uitstraling toen zij het album ‘Let Go or Be Dragged’ uitbracht. Hiermee haalde ze meteen een vermelding op de cover van het Amerikaanse blues magazine ‘Blues-E-News’. De mooie ietwat rauwe, ongepolijste stem van de blueszangeres doet denken aan een combinatie van Janis Joplin en Beth Hart.

Het Friese geluid op het festival komt van The Big Bounce bluesband, onder leiding van Anno van der Werf. De Big Bounce laat het beste van Soulblues zien, verwikkeld met Rock. Denk aan de manier hoe Clapton, Hendrix en The Stones de blues verwoorden. Iconische nummers van hen zullen daarom ook gespeeld worden door de mannen van The Big Bounce bluesband.

Naast al deze artiesten zal Jack Bottleneck optreden en is er doorlopend muziek van studenten van D’Drive en van het Gitaarinstituut Friesland. Kijk voor meer informatie en het kopen van kaarten op www.harmonie.nl.