Laatste week verkiezing ‘It Moaiste fan Fryslân’

WARNS - Deze week kan er voor het laatst gestemd worden voor de verkiezing ‘It Moaiste fan Fryslân’. Stichting Histoarysk Wurkferbân Gaasterlân roept op om vooral te stemmen voor het door haar aangedragen mooiste plekje namelijk de Kliffenkust bij Warns.

Tien objecten in de provincie strijden om de eerste plaats, waaronder dus de Kliffenkust bij Warns. Het Eise Eisinga Planetarium en de Waterpoort in Sneek gaan op dit moment nek-aan-nek voor die eerste plek. De afgelopen maanden zijn elfduizend stemmen uitgebracht in deze verkiezing. De winnaar wordt bekend gemaakt op donderdag 16 november in een speciale uitzending van Omrop Fryslân TV.

Eerder dit jaar is de verkiezing gestart met een top 100. Vijftig objecten werden geselecteerd door een vakkundige jury onder leiding van oud-gedeputeerde Jannewietske de Vries. De andere objecten werden door de jury gekozen uit meer dan 350 inzendingen van de Friese bevolking. De objecten zijn onderverdeeld in tien categorieën. Na een zes weken durende stemronde is uit iedere categorie een winnaar gekomen, die nu strijden voor de eerste plek. Stemmen op de finalisten kan nog tot en met vrijdag 10 november.

Naast het Planetarium en de Waterpoort, staan ook het Karmelklooster in Drachten, Park Vijversburg in Tytsjerk, het Stadshuis van Bolsward, de Kliffenkust bij Warns, Apotheek Centraal in Leeuwarden, de Noorderhaven van Harlingen, de eilander huisjes op Schiermonnikoog en de Zeedijk langs de Friese waddenkust in de top tien.