Zesjarige Isis pakt zwerfvuil in Goutum aan

Goutum - De bijna zevenjarige Isis is het nieuwe jaar goed begonnen. De scholiere van IKC Wiardaskoalle vulde twee vuilniszakken met zwerfvuil bij het bankje met uitzicht op de Tearnzer Wielen.

Isis vond het totaal geen moeite om te doen: ,,Het is ontzettend leuk om de rommel op te ruimen en vooral het resultaat - een schone natuur - is prachtig."

Naast het opruimen vindt Isis natuurlijk ook genoeg andere dingen erg leuk. ,,Mijn hobby’s zijn cup cake maken met mijn moeder en dingen op mijn Ipad doen (spelletjes spelen en YouTube kijken). Buitenspelen vind ik heerlijk, op de rekstok of in mijn boomhut. Ik ben lid van OERRR van Natuurmonumenten omdat ik in de natuur spelen ook heerlijk vind, vooral sporen jacht en rommel opruimen. Van OERRR heb ik een vuilniszak gekregen om een eindejaarsschoonmaak te doen, dit heb ik met mijn vader op de eerste dag van het nieuwe jaar gedaan."

Isis fietst met haar ouders vaak over de Hounsdijk en dan bij het bosje van Frouk onder de weg door (Drachtsterweg). Bij de uitkijktoren - die helaas altijd dicht is - staat een bankje met mooi uitzicht op de Tearnzer Wielen. ,,Grote jongens maken daar altijd een hoop rommel en ruimen het niet op. Hier hebben we dus die twee vuilniszakken gevuld."

Isis heeft tot slot nog een verzoekje aan de gemeente: ,,Misschien wil de gemeente hier wel een prullenbak plaatsen waar mensen hun rommel in kunnen gooien?"