Opsporing Verzocht laat beelden brandstichting Groningerstraatweg zien

Leeuwarden - LEEUWARDEN - In de uitzending van aanstaande dinsdag laat ‘Opsporing Verzocht’ beelden zien van een loods aan de Groningerstraatweg in Leeuwarden die in brand wordt gestoken.

Dat gebeurde vorig jaar, in de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 maart. De opslagruimte ging in vlammen op. Op camerabeelden is te zien dat twee mannen de brand stichten. Uit onderzoek blijkt dat een van de twee mogelijk een link heeft met Rotterdam. Vanwege tactische redenen wil de politie niet zeggen hoe dat precies is gebleken.

Prioriteit

De reden dat de bewakingsbeelden bijna een jaar na dato in ‘Opsporing Verzocht’ te zien zijn, komt vanwege het recordaantal levensdelicten het afgelopen jaar in Noord-Nederland, laat de politie weten. ,,In overleg met het Openbaar Ministerie zijn keuzes gemaakt. Daarom kon er tijdelijk minder prioriteit aan het onderzoek naar deze brandstichting worden gegeven.’’ Opsporing Verzocht is te zien op NPO1 en begint om 20.30 uur. Wie de verdachten herkent of informatie heeft over de brand kan contact opnemen met de opsporingstiplijn 0800-6070, Meld Midaad Anoniem op 0800-7000 en tijdens de uitzending via een second screen.