Drukbezochte en zonnige Douwe Kleefstraloop | en verslag

Leeuwarden - De 31ste editie van de Leeuwarder Douwe Kleefstraloop verliep zondag 7 januari jl. onder prachtige omstandigheden. Zelfs de straffe en koude oostelijke wind deerde de vele deelnemers niet.

Met 501 ingeschreven deelnemers waarvan 475 daadwerkelijk aan de start stonden was de organisatie uiteraard zeer tevreden. Met vorig jaar al een recorddeelname van bijna 375 deelnemers had men besloten dit jaar met elektronische tijdwaarneming te gaan werken. Een goede keuze, want met zo’n groot aantal deelnemers op de 1 km, de 2.5 km, 5 km, 10 km en 16,1 km is dit een bijna ondoenlijke klus om dit allemaal handmatig goed en correct te kunnen verwerken. Bovendien stonden de uitslagen nu al kort na afloop online.
De winnares op de tien Engelse mijl werd bij de dames Judith van der Meer uitkomend voor AV Lionitas in een tijd van 1:08:38, zij mocht na afloop de Sietske Rijpstra Wisselbokaal in ontvangst nemen. Bij de heren was de winst op de tien Engelse mijl voor Douwe Nauta (eveneens AV Lionitas). Hij liep met 59:48 als enige onder het uur op deze afstand en kreeg na afloop de Douwe Kleefstra Wisselbokaal uitgereikt.Ook veel deelnemers liepen vandaag met ‘gouden startnummers’, dit voor diegenen die zich voor de Gouden Leeuw Lopen, de eerste drie lopen van 2018 voor een voordelig tarief, hebben ingeschreven. Een ander onderdeel van deze Douwe Kleefstraloop was de Open Jeugd Winter Competitie en deze was met ruim zeventig deelnemers ook goed bezet. Afhankelijk van de leeftijd loopt de jeugd tot en met zeventien jaar de eerste drie lopen van 2018 een 1km, 2,5 km of 5 km. Na afloop van de derde loop volgt de prijsuitreiking. Hofleverancier hier qua deelname was de 1 km jeugdloop met 48 deelnemende pupillen. De volgende loop van Lopen in Leeuwarden en AV Lionitas Leeuwarden is op zondag 4 februari: Leeuwarden-Marsum-Leeuwarden. Kijk voor meer informatie op www.lionitas.nl Fotograaf Humphrey Paap schoot bovenstaande sfeerbeelden.