Echtpaar B. Postmus-A. Postmus Kamminga behaalt platina bruiloft

Leeuwarden - Het echtpaar B. Postmus-A. Postmus-Kamminga was op 7 januari jl. zeventig jaar getrouwd. Op maandag 8 januari bracht burgemeester Ferd Crone het echtpaar een bezoek.

Het echtpaar Postmus-Kamminga heeft elkaar ontmoet bij Koopmans Meelfabrieken te Leeuwarden. De heer B. Postmus (94) was werkzaam op de afdeling boekhouden en mevrouw A. Postmus-Kamminga (92) was werkzaam als telefoniste. Mevrouw Postmus-Kamminga zorgde na hun huwelijk voor de kinderen: een zoon en een dochter.

In zijn vrije tijd speelde de heer Postmus saxofoon en klarinet bij 'Ons Genoegen' en later ook bij de band van de CCF. Mevrouw Postmus-Kamminga was in haar jeugd zeer sportief, zij blonk uit in gymnastiek en zwemmen. Ze is zelfs kampioene schoonspringen van Friesland geweest. Het echtpaar heeft tot op hoge leeftijd met de caravan gereisd, in binnen- en buitenland. Daarnaast deden beiden veel aan vrijwilligerswerk. Mevrouw Kamminga was in haar jeugd lid van de Arbeiders Jeugd Centrale, vanuit die idealen leeft zij nog steeds.  Het echtpaar heeft naast twee kinderen, drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.