Politie zoekt specifieke getuigen in onderzoek naar brandstichting supermarkt

Leeuwarden - LEEUWARDEN - In de zoektocht naar de daders van brandstichting in de nacht van 9 op 10 maart vorig jaar bij een supermarkt aan de Groningerstraatweg in Leeuwarden zoekt de politie twee specifieke getuigen.

Het gaat om een automobilist die even voor twee uur langs de supermarkt reed. Op dat moment liep er ook een voetganger met rugzak voorbij, zoals te zien is op camerabeelden. De politie wil graag met beide in contact komen. In Opsporing Verzocht werden dinsdagavond camerabeelden van de daders getoond. Deze zijn ook te zien op de website van het programma.

Grote explosie

Het gaat om twee slanke mannen. Een van hen is tussen de twintig en dertig jaar. Te zien is hoe hij voor de supermarkt rondloopt en in een nis verdwijnt waar later brand gesticht wordt. Even later steekt hij de weg over om terug te keren met een tas en een jerrycan. Hij wordt gevolgd door een tweede man. Samen verdwijnen ze in de nis waarna al snel een explosie volgt. De mannen rennen weg in de richting van de Veestraat.

Motief onduidelijk

De politie vermoedt dat het om een gerichte actie gaat tegen de eigenaar van de supermarkt. Het motief is echter onduidelijk, de eigenaar heeft voor zover bekend geen vijanden. Bij de brandstichting raakte niemand gewond. Wel konden vijf mensen die boven de winkel en het naastgelegen Chinese restaurant woonden een tijdlang niet in hun woning en was er grote materiële schade.