Meet & Greet met Parasportheld Gerrit Dijkstra in Reduzum

Reduzum - Basisschool de Trije Doarpen Skoalle deed op donderdag 11 januari jl. mee aan het project ‘Meet & Greet met de Fryske Parasporthelden’ van Sport Fryslân.

Handbiker en triatlonatleet Gerrit Dijkstra vertelde in de klas hoe het is om te sporten met een handicap. De Fryske Parasporthelden hebben vorig schooljaar hun verhalen verteld op vele basisscholen in Friesland en ook dit schooljaar komen ze weer in actie. Want hoe is het om bijvoorbeeld te sporten terwijl je visueel beperkt bent? Of kun je wel zwemmen met één been? De parasporters willen met deze presentatie op scholen hun persoonlijke verhaal en de weg naar succes vertellen. Daarnaast laten ze zien wat ze juist wél kunnen.

Gerrit Dijkstra vond het geweldig om zijn verhaal te vertellen aan een mooie groep leerlingen (groep 5/6/7/8) van de Trije Doarpen Skoalle uit Reduzum. Ondanks zijn dwarslaesie, die hij op zijn negentiende opliep tijdens een fietsongeluk, haalt Gerrit nog iedere dag ontzettend veel kracht en energie uit zijn sport. ,,Sporten heeft mij na mijn ongeluk door die loeizware tijd heen geholpen. En ook nu is het sporten, na uiteraard mijn gezin, de belangrijkste motivatie in mijn leven." In 2005 begon Gerrit met handbiken en sinds die tijd pakte hij diverse Nederlandse titels. In 2014 startte hij met triatlon en classificeerde zich voor het WK para-triatlon. Op 8 juli 2017 schreef Gerrit geschiedenis door als eerste Nederlandse para-triatleet een volledige triatlon te voltooien. Hij deed dat tijdens De Frysman triatlon in Friesland. Tijdens de Meet & Greet heeft Gerrit de leerlingen onder meer laten voelen aan hun nekwervels, waardoor ze een beter beeld kregen van wat er kapot was in zijn nek. Ook liet hij ze een sfeerimpressie van het WK Paratriathlon en zijn medailles en bekers zien.

Kijk voor meer informatie op www.sportfryslan.nl.