Man (26) uit Rotterdam aangehouden voor brand bij supermarkt

Leeuwarden - LEEUWARDEN - De politie heeft een 26-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor de brand bij een supermarkt aan de Groningerstraatweg in Leeuwarden in de nacht van 9 op 10 maart vorig jaar. Dat werd dinsdagavond in de uitzending van het programma Opsporing Verzocht bekendgemaakt.

LEEUWARDEN - De politie heeft een 26-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor de brand bij een supermarkt aan de Groningerstraatweg in Leeuwarden in de nacht van 9 op 10 maart vorig jaar. Dat werd dinsdagavond in de uitzending van het programma Opsporing Verzocht bekendgemaakt.
Het programma besteedde afgelopen week aandacht aan de brandstichting. De politie liet toen weten op zoek te zijn naar twee specifieke getuigen. Ook werden er camerabeelden van de daders getoond. De beelden tonen hoe een slanke man voor de supermarkt rondloopt en in een nis verdwijnt waar later brand gesticht wordt. Even later steekt hij de weg over om terug te keren met een tas en een jerrycan. Hij wordt gevolgd door een tweede man. Samen verdwijnen ze in de nis waarna al snel een explosie volgt. De politie kreeg na de uitzending in totaal tien tips binnen. Dinsdag werd de 26-jarige verdachte aangehouden.