Arriva bereidt zich voor op openingsweekend LF2018

Leeuwarden - De start van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018 vindt op 26 en 27 januari plaats. Arriva hoopt veel bezoekers te verwelkomen in haar bussen en treinen.

De vervoerder zet voor dit evenement op zaterdag extra bussen en treinen in. Bezoekers kunnen voordelig reizen met een Arriva dagkaart voor bus en trein. Informatie over reizen met het openbaar vervoer tijdens de verschillende evenementen staat op arriva.nl/LF2018. Naast dat er langere treinen rijden, worden er zaterdagavond ook extra treinritten gereden vanuit Leeuwarden naar Groningen, Stavoren en Harlingen Haven. Deze extra treinen vertrekken op de volgende tijdstippen:
  • 22.51 uur Leeuwarden- Groningen
  • 22.52 uur Leeuwarden-Sneek-Stavoren
  • 22.50 uur Leeuwarden-Harlingen Haven
Tijdens het evenement rijden er op diverse lijnen ook extra bussen. Arriva adviseert reizigers om hun reis vooraf te plannen op arriva.nl of met de Arriva app. Dagkaart Arriva bus en trein Voor dit evenement wordt de Arriva dagkaart aangeboden met een vroegboekkorting. Tot een week voor het evenement kost een dagkaart slechts €7,50 waarmee in alle bussen en treinen van Arriva in Fryslân en in de trein van Arriva in Groningen gereisd kan worden. Maximaal drie kinderen tot en met elf jaar reizen gratis mee met een betalende volwassene. Daarnaast kan met de reguliere vervoerbewijzen gereisd worden. P+R parkeerterrein (WTC) – busstation Leeuwarden Bij het WTC Expo is een grote P+R ingericht voor alle evenementen in 2018. De haltes Heliconweg en P+R LF2018/WTC liggen bij het WTC voor de deur en de bus brengt bezoekers naar het station in Leeuwarden. Vanaf het station ben je in een paar stappen middenin de sfeer van LF2018. Parkeren kost €6,00 en daarmee kunnen bezoekers gratis gebruik maken van de pendelbus (halte P+R LF2018/WTC) en van de lijnen 70, 71 en 97 (halte Heliconweg). Een ticket hiervoor is te koop bij de automaat op het P+R-terrein. Dit ticket is het uitrij-bewijs en tevens het vervoerbewijs in de bus.