Man wil op dak ontkomen aan celstraf: poging mislukt

Leeuwarden - LEEUWARDEN - Een 40-jarige Leeuwarder probeerde donderdagavond op inventieve wijze te ontkomen aan de politie. Hij vluchtte het dak op.

,,We waren al een tijdje naar hem op zoek”, zegt Oeble Bouma van de politie Leeuwarden. ,,Uit nieuwe info bleek dat hij daar waarschijnlijk in een woning zou verblijven.” Daar is aan de Brederostraat in de Leeuwarder Vosseparkwijk. Even na negen uur ‘s avonds kwam de politie de straat ingereden.

Op de vlucht

,,We wisten ook dat hij waarschijnlijk op de vlucht zou proberen te slaan”, aldus Bouma. ,,Daarom waren we tijdens de inval ook gefocust op het dak.” En inderdaad, daar kwam de 40-jarige uit een dakraam tevoorschijn en probeerde hij zich te verstoppen op het dak. ,,Daar gaan wij natuurlijk niet zomaar achteraan. Te gevaarlijk.”

Hoogwerker

De collega’s van de brandweer werden gebeld, om met een hoogwerker te komen assisteren. Toen het materieel de Brederostraat in kwam rijden, glipte de verdachte weer door het dakraam naar binnen. Daar kon de politie hem alsnog oppakken. Hij had nog een celstraf openstaan van 152 dagen. De politie in Leeuwarden gaat enkele keren per week op pad om mensen die nog moeten zitten op te zoeken.