De Harmonie luidt LF2018 in met circustheatervoorstelling Airplay 

Leeuwarden - Stadsschouwburg De Harmonie opent op 29, 30 en 31 januari haar deuren voor de internationale circustheatervoorstelling Airplay.

De voorstelling is een modern spektakel in circusstijl en komt speciaal voor 2018-project Adje Lambertsz naar Nederland. Alle groepen 5 en 6 van de vijftig basisscholen in de gemeente Leeuwarden bezoeken dit visuele schouwspel om zich te laten inspireren bij het maken van hun eigen Circus Adje-voorstellingen.

Visuele ode aan de jeugd

Airplay is een betoverende circustheatervoorstelling voor jong en oud. De voorstelling laat het avontuur zien van een broer en zus die door een surrealistisch land vliegen waarbij het ‘gewone’ wordt omgezet in ongewone schoonheid. Er zijn vliegende paraplu’s, levensgrote ballonnen en reusachtige vliegers die over het publiek heen komen. Een feest vol fantasie, kleur, verwondering en humor. Airplay bestaat uit het Amerikaanse echtpaar Seth Bloom en Christina Gelsone. Zij combineren hun circus- en straattheaterkunst met de beeldhouwkunst van Daniel Wurtzel. Dit visuele spektakel is een ode aan de jeugd en zal het jongerenpubliek (en iedereen met een jong hart) verrukken.

Strangers on Stage

Airplay is de openingsvoorstelling van Strangers on Stage, het internationale theaterprogramma van Stadsschouwburg De Harmonie voor Leeuwarden–Fryslân 2018, geprogrammeerd door producer Jeffrey Meulman. ‘Hoe iepen is onze mienskip?’ is de vraag die Strangers on Stage stelt. Het programma brengt toptheater uit alle hoeken van de wereld naar Leeuwarden. De internationaal gerenommeerde voorstellingen zijn scherp en confronterend, betoverend en inspirerend, groots, bombastisch, klein en intiem. Strangers on Stage is een samenwerking tussen Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden-Fryslân 2018 en het Nederlands Theater Festival.

Avondvoorstelling Airplay

Woensdagavond 31 januari speelt Airplay voor iedereen in Stadsschouwburg De Harmonie. Kijk voor meer informatie op www.harmonie.nl